Urkeegga

urke1

Det var nok i seneste laget å begi seg ut på fjelltur over 1000m, men vi ga det et forsøk. Det er noe spesielt når fjellene får på seg vinterkåpen, plutselig virker det som alt er så annerledes enn hva du har sett på de siste månedene. //Perhaps a little too late in the year for a mountain ridge hike, we were well aware. But then again, who can resist? You know the mountains so well, you’ve seen them and hiked them for months. But somehow, once they get their white winter coat on they seem all sparkly and new.

urke2

Urke-egga ligger naturlig nok ved Urke i Ørsta Kommune. Det er to fjelltopper på turen, Maudekollen og Kloksegga. Like ved ligger også Slogen som vist på bildet over. //This mountain ridge hike is called Urkeegga, and is located above the little village “Urke” in Ørsta municipality. There are two summits on this hike, Mt Maudekollen and Mt Klokksegga. Close by is Mt Slogen, the mountain on the picture above.

urk3

urke5

urke9

urke6

Det er rart hvordan snøen sender deg rett i en mer barnslig stemning. //It’s funny how snow provokes responses that sends you right back to childhood, happy and carefree.

urke7

Bildene er tatt 9 november 2016. // Pictures taken November 9th 2016.

urke8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s