5 Favourite mountains 2016

Jeg fikk krysset noen nye toppet av listen i 2016, samt at jeg besøkte favorittene mine flere ganger. I september og Oktober hadde vi et fantastisk vær på Sunnmøre så det åpnet opp for mange flotte turer. Det er ikke lett å velge, men jeg har valgt ut 5 turer som topp 5 for 2016.// I got a few “New” mountains crossed of my list in 2016, in addition to visiting some of my favourites mountains several times. In september and October we had the most amazing weather (very unusual for the west coast of Norway) so that opened up for an extra long hiking season. It was not easy, but I managed to narrow it down to a top 5 list. Check it out below:

jakta14

  1. Mt Jakta, 1588 masl

Jakta ligger flott til ved fjorden og gir en nydelig utsikt over de nærliggende fjellene siden det er en av de høyeste i området. Jakta har stått på listen min en stund, og i Oktober tok jeg turen som en av de siste over 1000m for året. // Fantastic location by the fjord, with great views of the surrounding mountains as it is one of the taller ones in the area. This summit had been on my list for awhile, and I hiked it this October as one of the last hikes for the season. Taking in these views is an exhilarating experience.

rokken15

2. Mt Hornindalsrokken, 1529 masl

Utsikten sier vell sitt, en fantastisk fjelltur. // The view speaks for itself, it is truly amazing. The deep blue waters below the summit makes it even more picturesque.

sj15

3. Mt. Sant Jeroni, 1236 masl.

De spesielle formene på fjellet alene gjør at denne turen får en plass på Topp 5 listen. På en klar dag kan man også se helt til Pyreneene og Mallorca fra toppen. // The peculiar form itself puts this hike on my top list. Such an odd rock formation, it was fascinating. On a good day you are also rewarded with views that stretch all the way to the Pyrenees and Majorca.

saeb15

4. Mt Sæbønestua, 640 masl

Ikke en av de høyeste, men Sæbønestua byr på en fantastisk utsikt over Hjørundfjorden og fjellene rundt. Hengekøya du kan ta en pause i på vei opp gjør turen ekstra kjekk. //Not the highest one, but with extraordinary views of the surrounding mountains and the fjord “Hjørundfjord”. On the hike up you also get to chill in a hammock, which makes the hike perfect.

saudehornet

5. Mt. Saudehornet, 1303 masl

Saudehornet er nok favoritten over alle for min del, tror ikke jeg blir lei av hverken turen opp eller utsikten med det første. //My all-time favourite. I don’t think I’ll ever grow tired of the views or the hike itself.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s