Sandvikhornet

sandvikhornet3

Sandvikhornet er 352 moh og ligger i Herøy Kommune. Denne turen startet fra Sandvika, parkeringsplass øverst i bygda. Fra parkeringsplassen følger man grusvei 400 m opp til Sandvikskaret, så er det skiltet til høyre mot Sandvikhornet. Tar man til venstre kan man gå til Skåla. // Mt Sandvikhornet is 352 masl and is located in Herøy municipality. This hike started from the little village Sandvika, parking area at the end of the road. From the parking area you follow a gravel road 400 meters up to “Sandvikskaret”, from there you follow the trail towards the summit. If you go left you can visit the summit of Mt Skåla. 

sandvikhornet4

Totalt 1,7 km til toppen fra parkeringsplassen, god utsikt mot øyene i nord fra toppen. // The hike is 1,7 km from the parking area and from the summit you have excellent views towards the northern islands. 

sandvikhornet5

Det er fin sti videre over til Storehanen om man ønsker en lengre tur og fortsette via Selsteinen og Øyrahornet til Tjørvåg. Eventuelt kan man gå oppom Skåla på vei ned igjen til bilen, mange muligheter. // If you want to do a longer hike you can continue over to Mt Storehanen og continue on over Mt Selsteinen and Mt Øyrahornet before descending to the village Tjørvåg, there are several opportunities. 

sandvikhornet6

Bildene er tatt 12. Februar 2017. // Pictures taken February 12th 2017

sandvikhornet1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s