Puig Campana

Puig Campana (oversettes til engelsk som Bell Hill) er et fjell i sør-øst Spania. Det er 1408 moh og dermed det 2. høyeste fjellet i Alicante provinsen. // Puig Campana (translated as Bell Hill) is a mountain in the South-East of Spain. It is 1408 m.a.s.l and thus the second highest mountain in the Alicante province.

puig9

Fjellet skiller seg godt ut når man kommer kjørende mot det.// The mountain stands out in the landscape when driving towards it. 

puig1

Puig Campana befinner seg ved landsbyen Finestrat og vi kjørte opp til Font Del Moli og parkerte der. Derfra var det skiltet mot to ulike ruter. Man kan velge “Km vertikal” som er den korteste og bratteste veien og følger sør-siden opp fjellet. Vi valgte den lengre og noe slakkere varianten (følgte skiltet mot Pujada puig campana)som tar deg bak til nordsiden av fjellet og opp. // Puig Campana is located next to the village Finestrat. We drove up to Font Del Moli and parked there. From there you could choose between two paths, a steep path called “km vertikal” going straight up the south side of the mountain or a easier route going around to the north side and up. We chose the north side which is the longest route. 

Stien tok oss langs vestsiden av fjellet i frodig landskap med vekst av rosmarin, timian og diverse. Det er ca 4,8 km rundt til nordsiden.// The trail took us along the west side of the mountain, and the trail around to the north side is 4,8 kilometres long. 

puig4

puig10

Stien er godt merket hele veien med gule og hvite striper. Når vi kom høyere opp var det også merket med grønnmalte piler og blå malingsflekker.// The trail is well marked with yellow and white stripes. As we gained more altitude the marking was also made with green arrows and blue paint splashes. 

Etter 4,8 km kom vi bak på nordsiden og et nytt skilt peket mot mot toppen. 2,1 km bratt oppstigning i steinur. // When we reached the north side a sign told us it was 2,1 kilomeres left to the summit in steep scree. 

puig11

Steinura var bratt og lett å skli i, det var tau på enkelte steder. // The scree was steep and it could be easy to loose your footing, some places had ropes for support.

Etter en stund kom vi opp mellom “fjellets to topper” og et nytt skilt fortalte oss at det var 900 m igjen til topppunktet. Derifra gikk det først litt oppover før vi følgte stien bortover til ytterste del av fjellet hvor topppunktet befinner seg. // Arrived between the mountais two summits, and a new sign told us we had about 900 meters left to go. 

Vell oppe var utsikten fantastisk. Rett nedenfor oss på sørsiden var Benidorm og Albir med kysten. Det sies at på veldig klare dager kan man se helt til Ibiza fra toppen av Puig Campana.// The view from the summit was great, below us on the south side was Benidorm and Albir by the coastline. It is said that on very clear days one can see all the way to Ibiza from here.

puig16

puig17

Nordover og vestover så man langt inn i innlandet og man kunne titte ned på mange av de nærmeste fjellene.

puig19

Turen opp tok ganske nøyaktig 3 timer. Det er ca 14 km t/r om man velger stien som går bak til nordsiden og hele turen uten pauser beregnes til ca 4,5 – 5 timer. // The hike up took us about 3 hours. 

puig18

Bildene er tatt 28.mars 2016. // Pictures taken on March 28th 2016

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s