Hidsegga

Hidsegga (annet navn er Veten) er ein fjelltopp på 556 moh i Sande Kommune. Denne turen startet fra Moltustranda, men man kan også starte i Gjerdsvika. Ta av ved Coop butikken på Moltustranda og følg veien opp til fjellet. Man kan parkere på Kviletua parkeringsplass og gå grusveien bortover mot Hidsdalen eller man kan kjøre bort, parker da enten ved kufella eller kjør opp til fjøsen.

IMG_6665

Fra kufella er det skilta mot Hidsegga, det er 3,4 km til toppen. Først på grusvei opp til fjøsen, deretter går man mellom fjøsen og hytta. Kryss jordet (kuer bruker å være på beite) så finner du stien igjen i en åpning i trærne på andre siden. God sti og merking hele veien.

IMG_0812

IMG_0815

IMG_0816

IMG_0839

Turen opp tar ca 45 minutter. Fra varden ser man rett over på Skorpa. Ellers er det flott utsikt både til Herøy, Ulstein, Sande og Stadt.

IMG_0837

IMG_0841

På vei ned igjen kan man ta en liten avstikker bort til Grøthornet, det er ikke mange meterne fra stien.

IMG_0853

IMG_0851

Bildene er tatt 4 mai 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s