Ryten

Dag2-8

Ryten ligger på Moskenesøya i Lofoten, 543 meter over havet. Kjør E-10 mot Fredvang, når du har passert de to broene følger du skilting mot Yttersand. Dvs at du fortsetter rett fram i stedet for å ta av mot Fredvang. Etter noen hundre meter kommer parkeringen opp på venstre hånd og du ser skiltet sti mot Ryten på høgresiden. // Ryten is located on the Moskenesøya in Lofoten Islands, it rises 543 meters above sea Level. Follow E-10 towards Fredvang, when you have crossed the two bridges – start following signs towards Yttersand instead. After a couple of hundred meters you will have the parking on Your left hand and you can see the sign and trailhead on Your right hand. 

redigertbilde-12

Følg stien oppover, du skal passere to små vann før du er over i mer steinete terreng videre mot Fredvanghytten. Stien tar deg til venstre for hytta og videre forbi. Det er enkelt å følge stien hele veien opp, i de våteste partiene er det tre broer å gå på. // Follow the trail up the mountainside, you will pass two small waters before going over to more rocky terrain. The trail takes you to the left of the cabin “Fredvanghytten”. It is easy to follow the trail and in the wet areas there are wooden bridges to walk on. 

redigertbilde-13

Dag2-6

Kvalvika Beach kommer til syne. Man kan gå ned til strander her fra, alternativt kan man også gå en annen sti fra parkeringsplassen som tar deg rett til stranden først. // Kvalvika Beach appears. You may walk Down to the Beach from here, alternatively there is a different trail from the parking area that will take you directly to the Beach first.

Dag2-10

Litt før toppen er denne kjente steinen som gir en illusjon av at man sitter høy over Kvalvika Beach. // Just before the summit you find this famous rock, it gives you the illusion that it is hanging high above kvalvika Beach. 

Skaarasalen-7

Skaarasalen-6

Turen er på ca 3,5 km. // The hike is about 3.5 km long. 

Dag2-7

Bildene er tatt 1. September 2018. // Pictures taken September 1st 2018. 

One thought on “Ryten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s