Panorama Ridge

panoramaridge-3

Dette er en av de fineste turene jeg har gått. Ikke bare på grunn av den fantastiske utsikten fra toppen, men hele turen byr på nydelig natur. Til tider føltes det faktisk som om vi gikk i et maleri.

Panorama Ridge ligger i Garibaldi Provincial Park. Toppen er på ca 2100 moh, og man går 1500 høydemeter fordelt på 15 km for å nå toppen. Parkering plassen heter Rubble Creek parking lot. Vi startet rundt kl 09.00, men anbefaler å starte enda tidligere pga parkering! Som med nesten alle turene vi gikk mens vi var i Canada, så måtte vi parkere flere kilometer fra selve turstart pga store mengder med biler og måtte dermed legge til ca 4 kilometer ekstra på den allerede 30 km lange fjellturen.

panoramaridge-86

I dette området finnes det både grizzly bjørner og black bears. Vi hadde med oss bjørnespray og bjørnebjelle. Mest sannsynlig trenger man ikke å benytte seg av det da bjørnene holder avstand så lenge du lager lyd så de vet du er der.

Første 6 km av turen går opp i gjennom skogen, via endeløse switchbacks. Mens vi gikk der var det masse folk rundt oss, men når vi nådde dette skiltet var det veiskille og det tynnet seg litt ut i rekkene.

Vi skulle ta turen opp til panorama ridge og ned igjen som en dagstur og valgte derfor å gå via Taylor Meadows, som er kortere enn å  gå via Garibaldi Lake campgrounds.

panoramaridge-84

panoramaridge-85

Det anslås at man bruker ca 10-12 timer på denne turen, men er man fjellvandt og vandt med å gå lange turer vil jeg si man bruker ca 7-8 timer inkludert foto pauser underveis og pausen på toppen. Vi brukte ca 7,5 time totalt fra vi startet å gå til vi var ved bilen igjen.

panoramaridge-4

panoramaridge-9

Turen oppover er helt nydelig. Landskapet rundt er preget av snødekte topper, grønne lysninger fylt med blomster i mange farger og fjellet Black Tusk som troner over meg på bildet over her.

panoramaridge-10

panoramaridge-11

panoramaridge-14

panoramaridge-21

panoramaridge-18

panoramaridge-19

panoramaridge-23

Her er vi mellom Black Tusk og Panorama Ridge,  skiltet sier at det er bare 3 km igjen til toppen.

panoramaridge-24

panoramaridge-26

panoramaridge-39

panoramaridge-36

Siste stykket opp til toppen er i steinur.

panoramaridge-38

Når vi kommer opp står vi nesten å gaper – for en utsikt!!

panoramaridge-43

Panorama Ridge troner over Garibaldi Lake. Det er en spektakulær utsikt over snødekte topper og selvsagt det fantastiske knall turkise vannet.

panoramaridge-49

panoramaridge-47

panoramaridge-58

Etter litt mat blir det tatt masse bilder. Det er ganske mange folk på toppen her, men området er så stort at det er plass for de fleste å stille seg opp å ta bilder.

panoramaridge-73

panoramaridge-70

panoramaridge-63

panoramaridge-76

panoramaridge-71

panoramaridge-44

Etter en stund begynner vi på turen ned igjen. 15 km + 2 ekstra km til bilen.

panoramaridge-34

panoramaridge-33

panoramaridge-83

Bildene er tatt 3. August 2019.

 

 

3 thoughts on “Panorama Ridge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s