Angels Landing – Zion National Park

Angels Landing er en av verdens mest omtalte turer, og etter å ha vært der forstår jeg godt hvorfor. Utsikten fra toppen over Zion Nasjonal Park er helt fantastisk. Angels landing fikk navnet sitt i 1916 når en gruppe som passerte gjennom dalen kommenterte at bare en engel kunne lande på toppen. // Angels Landing is one the worlds most renowned hikes, and after having visited I understand why. The views over the canyon are spectacular. Angels Landing received its name in 1916 when a group passing through the canyon commented that only an angel could land on top of it.

leinehornet-6

Vi tok Zion Shuttle bussen til Grotto Trailhead stoppet, turen til Angels Landing starter på den andre siden av elven. Skiltene fortalte oss at turen var beregnet til 5-6 timer t/r men vi brukte ca 1 time til toppen. // We took the Zion Shuttle to Grotto Trailhead, the trail to Angels Landing begins across the river from here. The signs told us that the hike was estimated to 5-6 hours Return, but we used 1 hour to the top. 

leinehornet-8

I begynnelsen er det relativt flatt og lett å gå, før det blir noe brattere når man når de første “switchbacks’ene”. // In the beginning it is relatively flatt and easy going terrain until you Reach the first switchbacks. 

leinehornet-12

angelslanding-9

Disse tar deg opp til Refrigerator Canyon. // The first switchbacks takes you to refrigerator canyon. Pictured below.

leinehornet-18

Deretter møter du Walters Wiggles, som er 21 nye switchbacks hvor du tilbakelegger en del høydemeter før du når Scout Lookout. // Then you meet Walters Wiggles, a series of 21 switchbacks that quickly rises to Scout Lookout.

leinehornet-13

Nå ser du de siste 400 meterene du har igjen før toppen. Det er Higsback som står for tur, her er det kjetting festet i steinen til hjelp. // Now you see the final half a mile you have left, there are Chains bolted into the rocks for help. 

leinehornet-14

blaatinden-15

Vi ser toppen. // We can see the summit. 

angelslanding-14

Siden vi tok turen på kveldstid fikk vi toppen av Angels Landing helt for oss selv!  // Since we hiked in the evening we got the summit all to our self!

angelslanding-16

blaatinden-17

leinehornet-16

Turen er ca 8 km tur/retur  // The hike is about 5 miles roundtrip.

angelslanding-21

leinehornet-17

leinehornet-10

Bildene er tatt 7 Juli 2018. // Pictures taken July 7th 2018.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s