Segla på Senja

Fjellet Segla sto øverst på ønskelisten for turen til Senja. Med sine 639 høgdemeter stiger det nesten loddrett opp fra havet. Værmeldingene for helgen vår på Senja i Juni 2018 var heller dårlige så vi bestemte oss for å gå Senja fredagskvelden når vi kom frem. // The mountain Segla was at the top of my wishlist for this trip to the island Senja. It is 639 meters high and rises straight up from the Ocean. Since the weather forecast for Our weekend trip in June 2018 was not the best, we decided to hike Segla first when we arrived Friday evening. 

 

Turen starter i den lille bygda Fjordgård, og vi parkerte bilen ved skolen. Der starter også stien, det er umulig å ikke finne skiltene om du først har funnet skolen. Stien skilter til Segla og nabofjellet Barden. // The hike starts from the little village called Fjordgård, we parked by the School. The trail starts from there and is impossible to miss. Signs tells us this is the startingpoint to both Segla and Barden. 

blaatinden-2

Opppe på ryggen mellom Segla og Barden. // Up on the ridge between Segla and Barden.

Segla

Det er langt ned fra toppen. // A long way from the summit and Down to the Ocean…

Senja-3

Oppe på toppen. Turen var ca 2 km, og vi brukte en liten time med fotopauser. // The hike up was about 2 km, and we used around 1 hour. 

Segla-4

blaatinden-3

På vei nedigjen til bilen. // On Our way Down from Segla. 

Senja-10

Når vi kom ned kjørte vi litt lengre bort i bygda til utgangspunktet for en tur til fjellet hesten. Vi pakket telt osv i sekkene og startet turen opp til Seggelskaret. // When we came Down we drove a bit further and parked by the trailhead for the mountain called Hesten. We packed Our backpacks and headed for Seggelskaret, 

Senja-11

Segla sett fra Seggelskaret. Der oppe var vi nettopp! // Segla seen from seggelskaret, we were just up there at the summit!

Senja-13

En av de kuleste teltutsiktene jeg har hatt. Bildet er tatt kl 01.00 om natten. // One of the coolest tent views I’ve had. This Picture is taken at 1 am at night. 

Senja-12

Bildene er tatt 8 juni 2018. // Pictures taken June 8th 2018.

One thought on “Segla på Senja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s