Joffre Lakes Hike

Joffre Lakes Provincial park ligger like nord for Pemberton, ca 1 times kjøring fra Whistler. Vi fant parkeringsplassen lett, den er rett ved Duffey Lake Road. Joffre Lakes Hike er en tur som tar deg til 3 nydelige turkise vann. De er delt inn i Lower Lake, Middle Lake og Upper Lake. Vi gikk bare til middle lake, den fineste av de tre.

Fra parkeringplassen er det bare et par minutter på stien før du kommer til Lower Lake og du får også det første glimpset av Matier isbreen, som vannene kommer fra. Lower Lake er ca på 1240 meter over havet.

Videre fortsetter stien oppover, gjennom litt skog før du kommer opp til en åpning og får utsikt over dalen i retning der du kom fra. Det er mye bjørn i dette området, så vi hadde med bjørnespray og en bjørne bjelle men heldigvis møtte vi ingen.

Etter hvert begynner vi å se det knall turkise vannet til Middle Lake mellom trærne foran oss. Etter 3 km er vi fremme ved Middle Lake, ca 45 minutter tur opp med en stigning på rundt 350 høydemeter.

Følg stien langs vannet et lite stykke så kommer man til det falne treet som ligger ut i vannet. Her var det kø for å gå utpå å ta bilder med isbreen i bakgrunnen.

 

Etter en stund ved Middle Lake snudde vi og gikk tilbake til parkeringsplassen. Ønsker man å fortsette videre er det ca 2 km til for å komme til Upper Lake. Her er det også en campground som har 26 telt plasser og et toalett, det er mulig å overnatte her for 5 kanadiske dollar.

Bildene er tatt 2. August 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s