Kallur Lighthouse

Utsikten rundt Kallur Lighthouse er en av de mest ikoniske på Færøyene med sine knall grønne fjell, vertikale klipper og vid utsikt over sjø og nærliggende øyer. Fyrhuset ligger helt nord på øyen Kalsoy. Kalsoy har mindre en 200 innbyggere og man kommer seg kun dit ved å ta ferge #56 fra Klaksvik.

Når du ankommer Kalsoy med fergen følger du den smale hovedveien gjennom små tuneller i ca 20 minutter til du kommer til den lille bygda Trøllanes. Her parkerer man bilen (plass til ca 8 biler) på parkeringsplassen ved toalett bygget.

Når du står med toalett bygget på din høyre hånd og har parkeringsplassen bak deg så fortsetter du rett frem mot den røde porten- husk å lukke den bak deg! Her finner du stien mot høyre og du skal følge den “rundt” fjellet.

Stien er tydelig og går gjennom gresset. Turen ut til fyret tar ca 40 minutter.

Når du kommer til fyret, fortsett forbi det og ut på det siste stykket land – da får du en flott utsikt tilbake mot fyret og fjellet.

Vi tok turen på ettermiddagen, startet å gå rundt kl 17.00 da vi skulle overnatte i telt på Kalsoy, i den lille bygda Mikladalur. Om du ikke skal overnatte er det greit å planlegge fergetidene nøye. Bildene er tatt 31 Mai 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s