Laugavegur, Iceland part 2

Dag to på Laugavegurinn gikk fra Alftavatn til Emstrur-Botnar, en tur på 16 kilometer. // The second stretch of our hike on the Laugavegurinn trail went from Alftavatn to Emstrur-Botnar and was about 16 km long.

image

Teltplassen vår ved Alftavatn // Campsite at Alftavatn

is1

Pakke ned igjen alt og gjør oss klar for neste etappe. Vi ble super effektive på dette etterhvert, et fransk par kommenterte at vi var så raske. // Packing before departure. We got super efficient at getting the tent up and down during this trip actually, we even got a praise from a French couple we met.

image

Stien gikk over “bratthals” og inn i ravinen “Hvanngil”. // The trail lead us over the ridge “Brattháls” and into the “Hvanngil” ravine.

Vi skulle ikke lenger enn ca 200 meter før vi måtte krysse den første elven for dagen // After only about 200 meters we came to the first river crossing for the day.

image

is3

Grønt og nydelig landskap. // Green and beautiful landscape.

is4

Den neste elven vi kom til var “Kaldaklovskvísl” // The next river we reached was “Kaldaklovskvísl”.

is6

Her var det heldivis bro // Luckily there is a suspension-bridge.

is7

Nå møtte vi et skilt som fortalte oss at vi hadde komt inn i Katla Geopark, og med det visste vi at de neste kilometerene skulle være gjennom det som kalles “the black artic desert” //The sign tells us we have reached Katla Geopark, and instantly we know that we have several kilometers ahead of us consisting of what is called the “black arctic desert”.

is8

is9

is10

is11

Etter en stynd kom vi til isbre elven “Nyrðri Emstruá”. // Eventually we reach the glacier river “Nyrðri Emstruá”.

image

Fortsatt hadde vi et stykke igjen i “the black desert”. Vi fikk også nyte synet av isbreene Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull. Like etter, når vi kom rundt fjellet “Botnar” så vi den neste campsiten hvor vi skulle sove. // Still some way to go through the “black arctic desert”. We also got the chance to enjoy the view of Eyjafjallajökull and Mýrdalsjökull glaciers. After some time we got around the mountain “Botnar” and the campsite for the night came into sight.

is13

is14

Bildene er tatt 17 July 2016 // Pictures taken on July 17th 2016

Read part 1 here.

2 thoughts on “Laugavegur, Iceland part 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s